Selecteer een pagina

Yoga

Yoga voor ieder lichaam

Mijn lessen zijn zacht en langzaam, gekenmerkt door een focus op jezelf en de ademhaling. Ik geef les op een functionele manier, wat betekent dat ik meer geïnteresseerd ben in hoe een pose aanvoelt dan hoe deze eruit ziet. Aangezien elk lichaam anders is, waarom zouden we er dan allemaal in elke pose hetzelfde uitzien? In mijn yogalessen nodig ik je uit om je eigen lichaam te leren kennen en te voelen wat goed voor je is.

Specialisaties

Hatha (Saswitha stijl)

Saswitha yoga is een vorm van hatha yoga waarbij de adem de dragende kracht is voor de beweging. We gebruiken dynamische en statische oefeningen op het ritme van je adem om stilte in het lichaam te vinden. Met de stilte van de beweging worden je gedachten ook stiller. Je ervaart dat lichaam, adem en denken met elkaar verbonden zijn. Een Saswitha-les bestaat uit klassieke asana’s met variaties, concentratie, meditatie en ontspanningsoefeningen.

Yin yoga

Yin yoga is een langzame vorm van yoga waarin houdingen voor een langere periode worden vastgehouden. In vergelijking met meer dynamische soorten yoga, is yin yoga een langzame en introspectieve vorm van yoga die werkt op de diepe bindweefsels. In een yin yogales werk je voorzichtig aan deze bindweefsels in het lichaam door een reeks passieve yogahoudingen die vanaf ongeveer drie tot maximaal tien minuten per pose worden vastgehouden.

{

Yoga is het stilleggen van de wervelingen van de geest.

Patañjali, sutra 1.2

Lesrooster

Iedere donderdag – 8:00 tot 9:15

Hatha Yoga • De Yogaschool Utrecht

Vanaf 19 september kun je met me mee op de mat voor een vroege ochtendles! We zullen het lichaam openen en alle zes bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom verkennen, zodat je je verfrist voelt en klaar om je dag te beginnen.

De les wordt gegeven in het Nederlands.

Één-op-één begeleiding

Privélessen

Als je op zoek bent naar persoonlijke begeleiding en ondersteuning bij je yogabeoefening, bied ik privélessen aan die volledig zijn afgestemd op jouw individuele behoeften. Of je nu wilt werken aan je flexibiliteit of op zoek bent naar innerlijke rust, een gepersonaliseerde yogales kan je hierbij helpen.

Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact met me op 

Hi! Leuk dat je me een berichtje wilt sturen. Heb je een vraag, bericht of wil je meer informatie over yogalessen, neem dan gerust contact met me op via dit formulier. Ik zal proberen binnen vijf werkdagen te antwoorden.

14 + 14 =