Selecteer een pagina

Over mij

Hi, ik ben Britt!

Ik ben een yogadocent (hatha en yin) en astroloog, gevestigd in Nijmegen, met een passie voor persoonlijke ontwikkeling en het creëren van een diepe verbinding met mezelf en anderen. Met mijn yogalessen, astrologie readings en schrijfsels nodig ik je uit om jezelf te leren kennen en je lichaam en intuïtie te vertrouwen.

Mijn verhaal

Mijn yogareis begon voor het eerst toen ik in 2012 naar India ging. Hoewel ik onmiddellijk verliefd werd op yoga en ayurveda en gedisciplineerd begon te oefenen, was ik niet direct van binnen getransformeerd. Ik was namelijk, zoals veel mensen van mijn generatie, het grootste deel van mijn twintiger jaren vooral gefocust op wie ik dacht dat ik moest zijn. Ik was een ambitieuze en voorbeeldige universiteitsstudent, die een balans probeerde te vinden tussen verschillende bijbanen, vrijwilligerswerk en vele hobby’s, waaronder yoga. Ondanks dat ik al deze dingen deed, geloofde ik nog steeds dat ik niet genoeg deed, of, erger nog, ik geloofde dat ik zelf niet genoeg was.

Mijn perfectionisme en diepgewortelde negatieve overtuigingen over mezelf bereikten hun hoogtepunt toen ik mijn bijna levenslange droom van promotieonderzoek volgde. Tot dat moment geloofde ik oprecht dat mijn intelligentie en drive mijn grootste en misschien ook enige kwaliteiten waren. Op zeer jonge leeftijd had ik al geleerd dat mijn hoge gevoeligheid door de meeste andere mensen niet werd begrepen of gewaardeerd. Het leek de beste strategie om mijn eigenwaarde te vinden in mijn academische prestaties.

Het kostte me twee jaar van enorme angst en paniekaanvallen om te zien hoeveel ik constant van mezelf vroeg, en hoe ver verwijderd ik was van de persoon die ik diep van binnen ben. Na een diepe interne zoektocht besloot ik om te stoppen met mijn PhD en yogadocent te worden.

Mijn visie

Door mijn eigen ervaring met angst ben ik gaan geloven dat innerlijke wijsheid ontstaat zodra we de tijd nemen om te vertragen en naar onszelf te luisteren. In onze huidige tijd zijn we vaak te druk om te voelen wat er echt in ons omgaat. Yoga en meditatie zijn enkele hulpmiddelen die we kunnen gebruiken om rust te vinden en naar binnen te keren. In mijn yogalessen bied ik je de ruimte om jezelf van binnenuit te voelen en je innerlijke universum te ontdekken. Dit is waar Innerverse voor staat.

Achtergrond & Training

Educatie

  • BA Algemene Cultuurwetenschappen, Radboud Universiteit Nijmegen (2009-2012)
  • rMA Cultural Analysis, Universiteit van Amsterdam (2012-2014)

Training

  • Hatha yoga teacher training, 500 uur, Saswitha Yoga & Wijsbegeerte (2018-2022)
  • Yin yoga & anatomy teacher training, 200 uur, José de Groot (2019-2020)

Cursussen en workshops

  • Introductie tot yoga en ayurveda, Kannur, India (2012)
  • Yin yoga en Reiki 1, Barcelona, Spanje (2018)
  • Getting Started with Evolutionary Astrology, Astrology University (2020)
  • The Moon through the 12 Signs, Astrology University (2020)
  • Chart Interpretation A: Planets, Astrology University (2020)

Ik houd van…

… vegan cheesecake (niet die rauwe cashewshit). Een warme kop kruidenthee. Mosterdgeel en bosgroen. Handgeschreven kaarten. Knuffelen met mijn kat Nori. Woordgrapjes maken met mijn vriendje. Japan. Herfstbladeren. Het nummer 23. De wind te voelen.

… leren over het menselijk lichaam en de aarde.

… dromerige films, poëtische woorden en melancholische muziek.

… de geur van regen, sandelhout, zongebrande huid, kampvuur, dennebomen en oranjebloesem.

… astrologie. Ik ben een Kreeft zon, Boogschutter maan en Schorpioen ascendant.

… authentieke en pure menselijke contacten en intieme gesprekken. Om het te zeggen met de woorden van Emery Allen: “I think I fall in love a little bit with anyone who shows me their soul.”